HTML

Oldal ismertetése

Mozgássérültek- mozgáskorlátozott emberek mindennapi gondjaival foglalkozó oldal.

hasznos linkek

Mozgássérült téma címkéi

Keresés


hasznos linkek

2007.11.24. 03:10 stoti

Lakáscélú akadálymentesítési támogatás(lakás átalakítási támogatás)

    Sokat törtem a fejem, hogyan is fogom leírni ezt a bejegyzést, aztán találtam egy papírt ami remekül megvan fogalmazva és érthető. Azért kiegészíteném egy két infóval, amivel mem árt ha tisztában vagyunk.
- A lakás akadálymentesítési támogatás elnyeréséhez, mozgássérült egyesületi tagnak kell lenni. A MEOSZ illetékesei fognak környezettanulmányra menni, és a MEOSZ végzi az ügyintézést is.
- Míg nincs elintézve minden papírmunka, senki se kezjen bele az ingatlan átalakításába, mert különben ugrott a támogatás. Ugyanis ha megvannak a papírok, akkor lesz egy környezettanulmány és a munka befejeztével is. A két látogatás között kell elvégezni a munkát.
- Pénz! A 150 000Ft a végére 142 700Ft-ra zsugorodik. Ugyanis a 3000Ft ügyintézés csak a MEOSZ költsége. Az OTP-bank még felszámol 3500Ft ügyintézési összeget, majd 2hét után felhívnak, hogy felvehetem a pénzt. Amit 800Ft kifizetési díj ellenében kapok meg a 2ablaknál. Úgy hogy a bunkó OTP még 4300Ft kaszál a támogatási összegen. Én legalább is így jártam.:-(
A többi fontos dolog mind megtalálható a tájékoztatóban. A bejegyzés végén letölthető az információ kép(.JPG) és dokumentum(.DOC) formátumban.

- Lakás célú akadálymentesítési támogatás a (jpg)
- Lakás célú akadálymentesítési támogatás b (jpg)
- Lakás célú akadálymentesítési támogatás a (doc)
- Lakás célú akadálymentesítési támogatás b (doc)

5 komment

Címkék: lakás támogatás illető jogok


2007.11.20. 13:05 stoti

Gépkocsi szerzési támogatás (mozgássérült autóvásárlási támogatása)

    Gépkocsi szerzési támogatást kérhet az a súlyos mozgássérült személy, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik! A gépkocsi szerzési támogatás egy maximum 300 000Ft nagyságú összeg, amit a mozgássérült saját maga számára gépjármüvásárlásra költhet el. A kérelmet minden év április 30-ig kell beadni, az állandó lakcímhez tartozó helyi Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjéhez, ahol a kérelem formanyomtatvány helyben kitölthető. 7 évenként adható ez az összeg.
    Az autó ára maximum 3millió forint lehet, a lökettérfogat határ pedig
- benzinüzemű autónál 1610 cm³
- dieselüzemű autónál 2000 cm³
    A támogatás mértéke, belföldön vásárolt autóknál a vételár, külföldről behozott autóknál pedig a forgalombahelyezési költségek 60%-a, de maximum 300 000Ft.
Az autó árát számlával kell igazolni, tehát muszáj autó kereskedőnél venni. Az adásvételin feltüntetett vételár nem számla!!

Mindehhez szükségesek a következő iratok :

58 komment

Címkék: támogatás illető jogok


2007.11.01. 03:18 stoti

Magamról

    A mozgássérült emberek problémamegoldó oldal célja, hogy hiteles információt nyútsunk egymásnak a mindennapi gondjainkat szervesen érintő dolgokról (mint pl:a fogyatékossági támogatás, kerekesszék, aktívszék, tolókocsi, járókeret, különböző segédeszközök, lakásátalakítási-akadálymentesítési támogatás, autóvásárlási-gépkocsiszerzési támogatás, közlekedési-utazási támogatás, üdülési csekk, telefon-telefonnal a rászorultakért támogatás, emelt családipótlék, parkolási engedély, közgyógy igazolvány, TB támogatás).

17 komment

Címkék: magamról


2007.10.30. 01:18 stoti

Aktív kerekesszék igénylése egyedi (méltányossági) engedéllyel

    Ha valaki nem rendelkezik baleset vagy életbiztosítással, valamint nem üzemibalesetet következtében lett rokkant, akkor a TB listán szereplő kerekesszékek (tolókocsi) közül, közgyógy jogosultsággal csak az alapmodelleket igényelheti, mostmár csak 85%-os támogatással.
    Az egyedi engedély igénylését, azok a mozgássérültek szokták választani, akik nem rendelkeznek plusz anyagi forrással, hogy az átlagosan 500 000Ft-értékű aktív kerekesszéket kitudják fizetni. Az 5évente felírható alapmodell (tolókocsi) ára is kevés (kb 100 000Ft) egy aktív kerekesszékhez, mert azt még 250-450 000ft közötti összeggel kell kipótolni zsebből.
    Ekkor marad az egyedi engedély, közismertebb nevén az egyedi méltányossági kérelem igénylése.

Mindehhez szükségesek a következő iratok :

5 komment

Címkék: támogatás kerekesszék illető jogok


2007.10.20. 15:58 stoti

Utazás szinte ingyen?

A kormány 2007.Március.31.-től hatályos rendelete alapján, aki fogyatékossági támogatásban részesül, igényelheti a területi államháztartási hivatalnál a 90%-os mérsékletű utazási kedvezményt.
Ez azt jelenti, hogy helyi járatokon ingyen, helyközin (autóbusz, vonat) pedig 90%-os mérsékletű az utazási kedvezmény.
Akkor hurrá, most már utazhatunk de én kerekesszékkel hogyan?

2 komment

Címkék: utazás támogatás illető jogok